• bk4
  • bk5
  • bk2
  • bk3

Miturut perbandingan, skema paling optimal saka mesin reresik vertikal kacang utama reaktor terpadu diusulake.Baut lan baut utama bisa dicenthang lan dilenga mung sapisan lan maneh.Prinsip Prinsip Prinsip prinsip nggunakake spreader kanggo ngangkat bolt vertikal menyang fungsi loading lan unloading.Nut diterusake kanthi prinsip aktif.Ndeteksi lan ndeteksi lan generate diagram pembangunan thread, produk wis kurang sampah radioaktif lan manggoni wilayah cilik.Peralatan iki wis kasil diterapake ing lapangan tenaga nuklir, lan bisa nyukupi kabutuhan bolt utama prau tekanan reaktor.

Sawetara wakil ana RPV bolt utama lankacangmesin reresik minangka nderek:
(1) Mesin cuci generasi pertama CNNC Wuhan Nuclear Power Operation Technology Co., Ltd. (sabanjuré diarani CNPO) nganggo jinis horisontal.
(2) Institut Teknologi Optoelektronik, Chinese Academy of Sciences adopts horisontal cleaning, lan peralatan wis Integrasi.
(3) Institut Riset lan Desain Tenaga Nuklir China nganggo reresik vertikal.

1. Pitakonan Panliten

Sawise prau meksa reaktor pembangkit listrik tenaga nuklir wis operasi kanggo sawetara wektu, reregetan lenga lan impurities liyane ingbaut utamalan kacang wis solidified ing suhu dhuwur lan lingkungan tekanan dhuwur.Yen padha ora di resiki ing wektu, ing tangan siji, bisa nimbulaké penyitaan thread, lan ing tangan liyane, iku bakal mengaruhi inspeksi ing-layanan sakteruse.implementasine, asil ing anomali sinyal lan misjudgments.Reresik baut utama lan kacang RPV minangka salah sawijining tugas kanggo mesthekake yen baut utama RPV ana ing kahanan sing aman lan dipercaya kanggo wektu sing suwe.Mulane, perlu kanggo ngresiki bolts lan kacang utama RPV kanthi efisien.
Kanggo nambah efisiensi mesin reresik lan nyukupi kabutuhan pembangkit listrik kanthi ruang lantai sing kurang, kurang cairan sampah lan safety sing dhuwur, sawise perbandingan lengkap, disimpulake yen mesin reresik vertikal kanthi sistem terintegrasi yaiku solusi paling apik.
Ing tampilan iki, kita independen ngembangaken RPV bolt utama lan mesin reresik vertikal nut kanthi tingkat otomatisasi sing luwih dhuwur, sing bisa ngrampungake loading lan unloading nut otomatis, reresik bolt lan nut lan pangatusan udara, uga inspeksi visual mesin thread lan bolt. oiling ing siji hoisting.

2. Masalah Utama

Ing panliten iki, adhedhasar warisan teknologi umum lan prestasi kawruh babagan mesin reresik horisontal lan njamin efek reresik, proses reresik dioptimalake, lan bolt utama RPV lannut vertikalmesin reresik kanthi otomatisasi sing luwih dhuwur dirancang lan dikembangake, khusus kalebu aspek ing ngisor iki:
(1) Desain metode hoisting perakitan bolt.
(2) Desain metode realisasi loading lan unloading otomatis kacang.
(3) Desain metode realisasi saka pembersihan vertikal simultan saka baut lan mur.
(4) Desain metode realisasi inspeksi visi mesin benang.
(5) Desain implementasi sistem kontrol.

3. Proses lan Metode Panaliten

Mesin reresik vertikal bolt lan nut utama nduweni fungsi bongkar muat kacang kanthi otomatis, reresik benang, pengeringan udara, inspeksi visual mesin benang bolt, lan oiling.
Sistem mesin cuci banget terintegrasi, lan tata letak utama kaya ing ngisor iki: Unit reresik bolt lan nut dumunung ing tengah mesin cuci, lan pompa gear kanggo ngekstrak cairan sampah disusun ing sisih ngisor, lan cairan tank panyimpenan lan Filter saka sistem sirkulasi Cairan reresik mungguh diinstal ing kothak kiwa., pump Magnetik, tank Cairan sampah lan penggemar lan Filter saka sumber online pneumatic lan sistem exhaust.Komponen akuisisi gambar dipasang ing njaba kothak reresik bolt kanggo inspeksi visi mesin benang.Struktur cantilever dipasang ing ndhuwur kabinet, lan layar tampilan sing dipasang ing mburi cantilever digunakake kanggo operasi peralatan.Bolts wisuh mburi kothak kanggo instalasi komponen kontrol.Lawang sing disegel dipasang ing ngarep kothak reresik bolt, lan kaca dipasang ing lawang kanggo nggampangake observasi status reresik.Lawang sing disegel dipencet ing 3 poin kanggo njamin efek sealing (ndeleng gambar ing ngisor iki).

1

 

Kaluwihan utama mesin reresik iki yaiku:
(1) Kabeh fungsi bisa rampung ing siji hoisting.
(2) Nut bisa dimuat lan dibongkar kanthi otomatis.
(3) Ngresiki perkakas lan bolts vertikal ing wektu sing padha.
(4) Nduwe fungsi inspeksi visi mesin benang lan ngasilake diagram pangembangan benang.
Proses implementasine saka kaluwihan lan fungsi utama kasebut bakal diterangake kanthi rinci ing ngisor iki.
3.1 Ngangkat Majelis Bolt
Déwan bolt lan nut wis diangkat saka basket panyimpenan bolt menyang tray bolt utama nang bolt lan mesin reresik nut liwat spreader khusus C-shaped (ndeleng Figure 2).
3.2 Loading lan unloading otomatis kacang
(1) Komposisi peralatan
Unit loading lan unloading otomatis nut digabungake ing kothak reresik.Utamane kalebu mekanisme nyopir bolt, mekanisme ngangkat kacang lan mekanisme clamping bolt.
Mekanisme nyopir bolt utamane kasusun saka tray bolt utama lan motor sing nyopir bolt.
Mekanisme ngangkat kacang utamané dumadi saka klip mbenakake kacang utama, panggeser nyopir, panggeser pengikut, sekrup trapezoid, sumbu optik panuntun lan motor nyopir sekrup.

Mekanisme clamping kandang jaran digunakake kanggo ndandani clamp meneng utama ing kothak.Iku struktur clamping busur rong setengah bunder lan dipasang ing pigura njero kothak reresik.
(2) Realitas fungsional
Nut loading lan unloading bolts, perkakas, perkakas, mekanisme aktif, bisa mekanisme, bisa mesthekake yen Utas ora free saka karusakan..Ing wektu sing padha, pangguna bebarengan
Prosedur mbusak kacang kaya ing ngisor iki:
Bolt utama muter counterclockwise, jarum muter, nut muter, jarum muter, lan banjur muter ing arah circumferential, mung muter, lan mung bisa pindhah ing arah rotasi, nalika obah ing sumbu, guide gerakan munggah lan bar drive rotasi, Nggawe motor motor motor motor motor panggeser panggeser siji padha padha munggah padha munggah munggah munggah munggah munggah munggah, loro pasif panggeser panggeser muter muter muter muter muter muter muter muter muter muter muter muter muter loro slider muter muter muter Muter lan muter kanggo nyegah impact ing threading pisanan nut nalika tripping.
Nut ngeculake saka bagean Utas, bolt utama, bolt utama muter, rotasi aktif, lan gerakan, lan, kanthi tindakake-munggah, kanthi blok geser, nyurung kontak, nyurung, nyurung tindak lanjut. tindak lanjut geser blok geser blok.Nganti saiki, operasi pembongkaran otomatis kacang utama wis rampung.
Diinstal program lan kosok balene.

Reresik utamane dipérang dadi reresik benang internal saka kacang utama lan reresik benang eksternal telung tahap saka bolt utama.Wiwit nut utama dumunung langsung ing sadhuwure bolt utama, kanggo nyegah cairan reresik mili mudhun nut utama saka rereged bolts di resiki, sawise reresik saka bolt lan perkakas rampung, Bolts nambah langkah mbilas.
(1)Reresik kacang
Pembersihan kacang utamane rampung liwat kerjasama sikat reresik kacang lan mekanisme ngangkat kacang.Sikat reresik kacang lan motor nyopir dipasang ing tutup ndhuwur ndhuwur mesin reresik.
Sikat pembersih kacang utamane kasusun saka sirah sikat pembersih, poros utama lan silinder dhukungan.Sirah sikat pembersih minangka struktur sentrifugal.Nalika ora muter, diameter amplop njaba sikat pembersih luwih cilik tinimbang diameter njero kacang.Nalika sirah rerumput muter, jog mbenakake sikat dibukak ing tumindak pasukan centrifugal, lan rerumput nilon dipasang ing jog mbenakake cedhak karo nut.Nut lumahing thread internal.
Sadurunge nut wis di resiki, mekanisme nut ngangkat digunakake kanggo mundhakaken nut lan dilebokake ing sirah reresik reresik, banjur motor reresik reresik drive motor miwiti kanggo muter sirah reresik reresik.Nalika sirah rerumput muter, nut utama gerakane munggah lan mudhun ing drive mekanisme ngangkat, supaya bisa ngresiki kabeh bagean thread.

(2)Reresik bolt
Unit reresik bolt utamané dumadi saka perakitan sikat roller, mekanisme ayunan sikat roller, piranti mbenakake bolt utama lan piranti nyopir bolt utama.Rakitan sikat roller disambungake karo rod piston saka silinder ayunan liwat rod ayunan sikat roller.Nalika rod piston saka silinder rerumput rolling di-push metu, Rolling rerumput Déwan swings cedhak bagean Utas saka bolt utama, lan nalika retracted, Rolling rerumput Déwan adoh saka bolt utama.Motor nyopir sikat roller nyopir sikat roller kanggo muter liwat pulley sabuk.
Nalika ngresiki bolts utama, motor drive bolt utama drive bolts utama ing tray kanggo muter, silinder swing mindhah perakitan sikat roller nyedhaki thread telung bagean saka bolt utama, miwiti motor drive sikat roller, lan sikat roller muter marang lumahing bolt utama.Bolts utama banjur bisa di resiki.
Sajrone proses reresik, sistem sirkulasi cairan reresik nyedhiyakake cairan pembersih menyang pipa semprotan cair, lan pirang-pirang nozzle dipasang ing pipa semprotan cair kanggo nyemprotake cairan reresik kanthi rata ing permukaan bolt.

4. Masalah lan Solusi

Ing proses riset lan desain, kanggo verifikasi kinerja peralatan, akeh tes ditindakake kanthi bolt lan awak simulasi nut sawise peralatan kasebut digawe, lan sawetara masalah ditemokake sajrone proses kasebut, lan solusi sing cocog. padha dijupuk.
(1) Kebocoran kothak reresik
Amarga peralatan kasebut minangka struktur vertikal, iki nyedhiyakake syarat sing luwih dhuwur ing panyegelan kothak.Sajrone proses reresik, ditemokake manawa bagean saka cairan pembersih cipratan menyang sisih njero lawang kedap udara lan pigura, banjur mili mudhun, nyebabake bocor.Tindakake langkah-langkah ing ngisor iki babagan iki:
(2) Sajrone kabeh proses reresik lan pangatusan udara, penggemar tansah ana ing negara nyedhot kanggo mesthekake yen tekanan udara ing kothak reresik luwih murah tinimbang tekanan atmosfer lan ana ing tekanan negatif, sing kanthi efektif nyegah kebanjiran. saka Cairan sampah lan gas sampah ing kothak, lan kanthi njamin safety saka operator.

(3) Lumahing bagean stainless steel ing lawang sing disegel saka kothak reresik disemprotake karo lapisan super-hidrofobik, lan kaca lawang uga diobati kanthi perawatan hidrofobik, supaya tetesan banyu cipratan ing lawang sing disegel sajrone proses reresik ora bakal kanggo panel lawang lan kaca, mangkono nambah tetesan banyu ampas ing panel lawang Mudhun masalah.
(2) Fenomena bolt slipping
Kaping pisanan, tray bolt utama nganggo wangun struktural ikatan piring karet ing bagean logam.Nalika torsi nyopir gedhe banget, karet lan ngisor bolt bakal slip lan muter peran protèktif.
Ing tahap awal komisioning, banyu digunakake minangka medium reresik, lan efek nyopir bolt utama apik;ing tahap sabanjure, sawise media reresik diganti karo cairan pembersih sing bener digunakake ing pembangkit listrik tenaga nuklir, ditemokake yen bolt utama ora bisa didorong lan diluncurake.Sawise analisis, cara nyopir bolt asli ora sah amarga efek pelumas saka cairan pembersih.
Kanthi mbatalake struktur ikatan piring karet ing bagean logam ing tray bolt utama, 4 plunger bunder langsung dipasang ing tray bolt utama.Nalika bolt utama mimpin, 2 plungers bundher geser menyang alur ing ngisor bolt utama , kanggo éling nyopir bolt utama, yen torsi driving gedhe banget, pangayoman uga bisa temen maujud.Ing wektu sing padha, motor servo nyopir bolt utama uga dilengkapi proteksi torsi.Nalika torsi nyopir bolt utama ngluwihi nilai sing disetel, bakal mandheg lan weker.

(4) Efek pangatusan udara ora apik
Sawise debugging, kita nemokake manawa bolt durung garing kanthi lengkap, lan efek kasebut kudu ditingkatake.
Kanthi nyinaoni proses pangatusan udara saka peralatan kasebut, ditemokake yen ing tahap awal komisioning, sikat roller bolt mung nyedhaki lan muter kanthi cepet nalika bolt wis di resiki kanggo mbusak noda permukaan.Sawise proses pangatusan udhara diwiwiti, sikat roller bolt ninggalake bolt, lan bolt dikeringake mung kanthi jet udara sing dikompres kanthi kecepatan tinggi.
Mulane, penulis nambah proses pangatusan udara.Sawise reresik, nalika aliran hawa-pangatusan diwiwiti, sikat roller obah cedhak bolt lan banjur muter ing kacepetan dhuwur kanggo mbusak Cairan lumahing.Sawise 1/3 siklus pengeringan udara, sikat roller bolt ninggalake bolt lan mandheg muter, banjur terus Bolts dikeringake kanthi jet udara sing dikompres kanthi kecepatan tinggi.
Praktek wis mbuktekake yen sawise perbaikan, efek pangatusan udara saya apik banget.


Wektu kirim: Nov-17-2022